Dnz haber: Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında Karabağlar Halk Eğitimi Merkezi ev sahipliğinde düzenlenen Türk Mutfağı Yemek Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu.
Geleneksel Türk mutfağının öne çıkan kategorileri olan Zeytinyağlılar, Tatlılar ve Hamur İşleri dallarında yapılan yarışmaya, Karabağlar ilçesinden birçok yetenekli kursiyer katıldı. Yarışmanın jüri kadrosu, İzmir Aşçılar Derneği üyelerinden ve alanında uzman isimlerden oluştu.
Sırasıyla jüri kurulu şu isimlerden oluştu J
• Doç. Dr. Turgay Bucak – Jüri Başkanı / İzmir Aşçılar Derneği Başkanı
• Nejdet Polat – İzmir Aşçılar Derneği İcra Kurulu Başkanı
• İlhami Dinç – İzmir Aşçılar Derneği Başkan Yardımcısı
• Hikmet Özdemir – İzmir Aşçılar Derneği Duayen Şef
• Hüseyin Akay – İzmir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi
• Şahin Can – Gençlik Kolları Sorumlusu
• Yıldız Yardım – Yönetim Kurulu Üyesi
• Burcu Dereci – Akademisyen
• Bilge Keykubat – İzmir Ticaret Odası Tarım İletişim Danışmanı
• Eylem Asena Aslan – Radyo Ege Yayın Yönetmeni
• Dilek Bostancı – Yiyecek İçecek Öğretmeni
Yarışma Sonuçları
Zeytinyağlılar Kategorisi
Meral Palat – 92,5 puan
Nur Büyükkeçeci – 80 puan
Nurcu Deşteler – 72,6 puan
Hamur İşleri Kategorisi
İlayda Balcın – 87,5 puan
Sevengül Ersöz – 82 puan
Emine Parlak – 76 puan
Tatlılar Kategorisi
Kıymet Çokbilen – 100 puan
Mürey İrem Gedik – 91 puan
Büşra Özcan – 80 puan
Etkinlikte dereceye giren katılımcılara çeşitli hediyeler ve plaketler takdim edildi. Organizasyona katkı sunan sponsorlar arasında Son Mühür, Radyo Ege, Pirge, Flex ve Ekmekçiler Grup yer aldı. Yarışma sonunda katılımcılar arasında dayanışma, paylaşım ve Türk mutfağının zenginliğine duyulan saygı bir kez daha vurgulandı.
Karabağlar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Fatma Demirci, bu tür etkinliklerle yerel lezzetleri gün yüzüne çıkararak gastronomi kültürüne katkı sunmaya devam ettiklerini belirtti.